12 април: Център Peugeot Велико Търново
13 април: Център Peugeot Русе
14 април: Център Peugeot Варна
19 април: Център Peugeot Пловдив
20 април: Център Peugeot Стара Загора
21 април: центъра на град Ямбол
26 април: Център Peugeot София 1
27 април: Център Peugeot София 3

София Франс Ауто и Трансформа организират поредица от събития в страната, по време на които ще запознаят представители на бизнеса от различни сфери и широка заинтересована публика със специализираните решения за професионалисти, предлагани от Peugeot. Ще бъдат представени следните изделия:

• Термоизолирани автомобили за превоз на охладени и замразени стоки;
• Автобуси за превоз на пътници;
• Линейки, санитарни автомобили и санитарни облицовки;
• Автомобили за превоз на хора с намалена мобилност;
• Алуминиеви контейнери за стоки с голям обем;
• Заключващи системи за товарното пространство;
• Спални кабини и спойлери;
• Въздушни окачвания

Всички присъстващи ще имат възможност да се възползват от специални търговски условия в рамките на две седмици след събитията.

Акцентът ще бъде поставен върху новостите и полезните решения в цялата гама лекотоварни и специализирани автомобили.

Термоизолирани автомобили
София Франс Ауто предлага лекотоварни термоизолирани ванове, шаси кабини, оборудвани с термоизолирани контейнери или контейнери за сладолед. Термоизолацията се изработва от българската фирма Трансформа върху три модела на Peugeot: Boxer, Partner и Bipper, чрез монтиране на анатомични термоизолационни панели в товарния отсек и хладилен агрегат. Освен това, чрез система от допълнителни термопластични уплътнения към вътрешните стени, частите на термоизолацията и задните врати се елиминират всички термомостове в автомобила.

За транспортирането на стоки във всякакъв температурен режим се предлага богата гама хладилни агрегати. Освен стандартното изпълнение (direct drive), при което компресорът на хладилната група се куплира към двигателя на автомобила, се предлагат и хладилни агрегати, предназначени за свързване към алтернатора на превозното средство. При необходимост, към хладилните агрегати може да се добави система за отопление, която осигурява постоянен температурен режим при зимни и летни условия на транспортиране.

Предлага се и система за работа на хладилния агрегат при външен източник на електрозахранване (220V-380V). Тя осигурява възможност товарният отсек да бъде охладен до нужната температура преди потегляне на автомобила.

Автобуси
Гамата автобуси включва градски, междуградски и ученически автобуси до 17 места, подходящи за превози на къси и средни разстояния. С особено внимание и грижа е подходено при разработването на моделната линия училищни автобуси. Автобусите се предлагат с оборудването съобразено изцяло със заданието на клиентите. Изделията се изработват съгласно Европейските норми и директиви и покриват всички изисквания за сертифициране на превозните средства от този клас.

Линейки, санитарни автомобили и санитарни облицовки
Предлаганите линейки, са изцяло изработени и сертифицирани съгласно европейския стандарт ЕС 1789:2007+А1:2010. Те се изработват от фирма Трансформа и са сред най-висококачествените линейки на българския пазар. Линейката на Peugeot е произведена с нова интегрирана система за странично изнесена светлинна сигнализация от нов тип, която осигурява перфектна видимост от всички страни (360°). В комбинация с мощна звукова сигнализация, линейката ясно се идентифицира в условията на натоварен пътен трафик.

Специални материали осигуряват високо ниво на шумо и топлоизолация вътре в санитарния отсек. Санитарният отсек е изработен от анатомични стъклопластови модули с антибактериално покритие. Качеството на материалите и връзките (безхлабинни) позволява почистване и дезинфекциране на линейката с всички видове санитарни материали. Високотехнологичното подово покритие осигурява максимална херметичност и противоплъзгащ ефект. Електрическата инсталация позволява инсталиране и свързване на всички медицински уреди и оборудване и дава широка свобода и персонален достъп за работа. Допълнителни акумулаторни батерии гарантират автономност на превозното средство при липса на достъп до външни източници на захранване.

Новости при специализираните автомобили за хора с ограничена мобилност
За първи път в България се предлага специализиран автомобил за хора с ограничена мобилност (в инвалидни колички), оборудван със система, позволяваща управление на превозното средство от инвалидната количка. Автомобилът е оборудван с рампа и специални сгъващи се и прибиращи се към стените седалки, които осигуряват условия за маневрирането с инвалидна количка в пасажерския отсек и самостоятелен достъп с подход от задната врата до мястото на водача без чужда помощ.

Новости при лекотоварните автомобили
Гамата товарни автомобили включва технологични решения, ориентирани към специфичните потребности на всеки клиент – алуминиеви бордови надстройки, алуминиеви бордови надстройки с PVC платнище и алуминиеви контейнери. Специалната алуминева рама в комбинация с олекотената алуминиева надстройка води до намаляването на общото тегло с до 30%, като по този начин се увеличава полезният товар на автомобила. Автомобилите могат да бъдат окомплектовани с функционални спални кабини и спойлери. Допълнително въздушно окачване дава възможност да бъде увеличен просветът. Окачването се използва както за подобряване на пътното поведение на автомобилите, така и за номиналното увеличаване на полезната им товароносимост.

PEUGEOT
Peugeot има 10 000 центъра в 160 страни. През 2014 световните продажби на PEUGEOT достигнаха 1 635 000 бр., отбелязвайки ръст в Европа и Китай и следвайки своята стратегия за препозициониране към луксозния сегмент на пазара. Със своята изцяло обновена „гама 8“, PEUGEOT разполага с най-младата гама в историята си. Високото качество на продуктите и услугите, изтънченият дизайн, вниманието към детайла и невероятното пътно поведение допринасят за емоцията, която предизвиква всяко едно PEUGEOT.